Huub Keulen, consultant en coach bij Greenholm, vertelt.

Financieringservaring op alle gebieden

"Mijn bancaire carriere betekent ruim 30 jaar financieringservaring in de zakelijke sector, van microfinanciering tot financieringen aan grote corporates. In Greenholm richt ik me vooral op het MKB.

Daarbij zie ik mijn toegevoegde waarde vooral in het vinden en voorleggen van de verschillende partijen die aanvullend aan elkaar de financiering kunnen realiseren. Van subsidiemogelijkheden tot investeerders. Daarbij gebruikmakend van het grote netwerk met banken, fondsen, privé-investeerders en overheid, dat ik in de loop der jaren heb opgebouwd.

Verder kijken dan landgrenzen

Regelmatig coach ik ook (jonge )ondernemers op hun weg naar professioneel ondernemerschap. Als lokaal bankdirecteur heb ik 12 jaar veel met bedrijven en ondernemers uit het MKB gewerkt. Ik werkte als directeur in een aantal verschillende plaatsen in Nederland en ik was ook 4 jaar lang voor Rabobank International werkzaam in Spanje. In Spanje sprak ik als voorzitter van de Nederlandse Vereniging ook veel met ondernemers die hun bedrijf in Spanje hadden opgezet., veelal in een iets informelere setting dan van uit de bank. Tenslotte werk ik ook als coach voor Qredits, waar ik enkele jongere ondernemers begeleid.

Sinds 2002 ben ik via Rabobank Foundation betrokken geraakt bij de ondersteuning van kleine koffie– en cacaoboeren in Zuid-Amerika (met name Peru) en Afrika (Rwanda). Er wordt samengewerkt met Progreso, een boeiende NGO die de zo belangrijke technische ondersteuning biedt aan de koffiecoöperaties in de verschillende landen. Na eerst een aantal jaren samen met Progreso projecten te hebben gedaan in, onder andere, Peru, maak ik deel uit van de Raad van Toezicht van Progreso. Onderdeel daarvan is ook Proclimate, dat zich intensief bezig houdt met de herplant van omgehakte bossen/bomen, met name ook in Zuid Amerika, een activiteit die energie geeft!

Ik ben ambassadeur voor de International Bear Foundation, een stichting die beren beschermt in een aantal gebieden in Europa en die beren in gevangenschap tracht vrij te krijgen (met name in oost Europa) en een beter leven te geven.

Kop koffie drinken?

Mocht je interesse hebben om met een keer te brainstormen met een ervaren en rustige professional, schroom dan niet om contact op te nemen. Lukt het mezelf niet om voldoende toegevoegde waarde te leveren, dan heb ik gegarandeerd een ander nuttig contact voor je.

Ik werk van uit een Regus-kantoor in Hilversum waar je altijd welkom bent, de koffie is prima en er is altijd plek voor een rustig gesprek. Samen zijn we een stuk sterker!"